SOLPANELER

        ET-SunPower              NYHED:  ET-SunFlex              

ET-1230 SunGuard                      Et-SunCharger

Bliv "grøn" - udnyt solens energi

ET-SunFlex er et fleksibelt (bøjeligt) 50Watt polycrystalline solpanel.

Panelet er kun 2,5mm tykt, og vægten er reduceret til kun 1500g. Den reducerede tykkelse og vægt er opnået ved at udskifte bag-glaspladen med en 0,5mm aluminium plade, hvorpå selve solcellerne er monteret. Front-glaspladen er udskiftet med en 2mm PVC film, der forsegler hele panelet og samtidig gør det hagl-sikkert.

Selve solcellerne er forbundet med aluminium jumper, der kan give sig, når panelet bøjes/bukkes. Panelet kan max bøjes/bukkes 5cm fra panelets center til yderkanten i længderetningen.

SunFlex kan limes direkte på taget af campingvognen og kan bøjes, så det følger tagets form.

typ. 50W

Tekniske data:

Størrelse: 850 mm (L) x 500 mm (B) x 2,5 mm (H)

Vægt: 1,5 kg

P= 50Watt

Vmp= 18V

Voc= 21V

Imp= 2,78A

Isc=3Amp

 

ET-SunPower er en ny type  solcelle baseret på Thin Film (Amorphous Silicon) teknologien, som udmærker sig ved at have flere fordele end de tidligere kendte teknologier.

Thin Film solpaneler er ikke bygget op af flere separate solceller, men er én stor lysfølsom plade, og der kan derfor ikke forekomme brud mellem solcellerne, som det kan ske på de sammensatte solpaneler. Samtidig er Thin Film moduler mere lysfølsomme og yder derfor energi selv i gråvejr. De har under det halve energitab, når solen opvarmer panelet - og de er billigere!

ET-SunPower er udviklet til montering  på campingvognens tag (limes). Solpanelet forbindes til en kontrolboks - ET-SunCharger eller ET-SunGuard, der forbindes til batteriet. Så sørger ET-SunPower og kontrolboksen for, at batteriet hele tiden bliver opladet. Batteriet får derved en bedre levetid - og du behøver ikke hele tiden tilslutte batteriladeren for at oplade batteriet.

 

 

ET-SunPower/ET-SunFlex er særligt velegnet til campingvogne, som er forsynet med mover. Når du kører campingvognen til bilen, bruger du strøm fra batteriet, men har du monteret solpanel(er) kan du trygt køre på ferie, for når du når frem til campingpladsen, har solpanelet opladet batteriet igen. Medens du camperer, sørger solpanelerne for at lade dit batteri i dagtimerne, så du har strøm til om aftenen.

ET-SunCharger kan trække op til 6 solpaneler (ET-SunPower)

ET-1230 SunGuard er "storebroderen" til ET-SunCharger. Den har LCD display, hvor brugeren kan følge med og se, hvor meget strøm ET-SunPower yder, hvad status er på batterispændingen, og hvor stort forbruget er på batteriet.

Strøm fra ET-SunFlex /
ET-SunPower
Spænding på batteriet Strømforbrug fra batteriet - dog KUN hvis forbruget er forbundet til ET-1230

ET-1230 kan trække 10 ET-SunFlex eller 25 ET-Sunpower paneler og har udgang til forbrug på hele 30 Amp, så nu kan man lade hele campingvognens 12V forbrug på over ET-1230.

ET-1230 har også spændingsvagt, så når batteriet kommer ned på 10,5VDC, afbryder ET-1230 for forbruget, så man ikke tapper batteriet.

Det kan anbefales at skifte nogle af pærerne i campingvognens mest brugte lamper ud til lavenergi-pærer (se LED lavenergi-lamper)

 

   

Strøm og Spænding

Hvordan har batteriet det?

ET-SunPower - Montering og Tilslutning

Hvorfor Thin Film Solpanel?

Hvorfor gør min ET-1230 sådan?

Gør campingvognen "grøn"